Publicatie nieuw boek:

De WIFI-generatie

Vliegensvlug en vogelvrij

Jeugd en het mobiele internet
‘Met mobiel internet valt het toezicht op jeugd weg. Hierdoor kantelen onze huidige communicatiestrategieën, overheidbeleid, onderwijs en opvoeding.

Tijd voor een ingrijpende update.’

Amsterdam, 5 november 2009; Vandaag verschijnt het nieuwste boek van Liesbeth Hop en Bamber Delver. Beiden zijn al jaren opinieleider in Nederland op het gebied van jeugd en media. De WIFI-generatie staat op. Kinderen en jongeren die continu online zijn via de modernste gameconsoles of smartphones; van iPhone tot Play Station Portables. Deze toestellen bieden de WIFI-generatie onbeperkt toegang tot het mobiele internet met al zijn mogelijkheden. Op elk gewenst moment en op elke gewenste locatie. Buiten ons blikveld. Zonder begeleiding. In totale privacy. De auteurs signaleren een ware revolutie.

Liesbeth Hop en Bamber Delver dringen aan op een ingrijpende herziening van opvoeding, onderwijs  overheidbeleid en bedrijfsvoering. “Verbod en gebod werken niet langer, omdat we geen controle meer hebben op het mediagebruik van de WIFI-generatie. De passieve kijkbuiskinderen bestaan niet meer. Kinderen hebben uitstekende technische vaardigheden, maar hebben sociaal-emotioneel recht op onze begeleiding. Zij moeten al vroeg in staat zijn zelfstandig beelden te interpreteren, te waarderen en te verwerken. Het belang van mediawijsheid groeit sterk. Bij kinderen, maar ook bij hun opvoeders.”

In het boek geven de auteurs dé 10 kenmerken van de WIFI-generatie, geïllustreerd met vele interviews. Zij zetten de gevolgen van deze nieuwe mediarevolutie uiteen. Het boek besluit met praktische handvatten voor ouders, onderwijs, overheid, media en bedrijfsleven.

Dé 10 kenmerken van de WIFI-generatie:

  1. 100% privacy
  2. Autonoom
  3. Altijd en overal online
  4. Continu traceerbaar
  5. Technisch razendsnel
  6. Downloadt niet
  7. Wil gratis content
  8. Legt alles vast
  9. Wisselt uit
  10. Reflecteert niet

Noot voor de redactie:

‘De WIFI-generatie’ is een uitgave van de Nationale Academie Voor Media & Maatschappij in samenwerking met HUB uitgevers.

Meer informatie over de Nationale Academie Voor Media & Maatschappij www.mediaenmaatschappij.nl

Meer informatie over HUB uitgevers www.hub.nl

Voor meer informatie over deze titel, een interview met de auteurs kunt u contact opnemen met Liesbeth Hop tel: 06 43 58 79 54 of Bamber Delver tel: 072 888 7 222.

Titel: De WIFI-generatie

Subtitel: De jeugd op het mobiele internet

Auteurs: Bamber Delver: www.bamberdelver.nl

Liesbeth Hop: www.liesbethhop.nl

Gast Auteur: Marcel Bullinga: www.futurecheck.nl

ISBN: 978-90-809076-52

NUR: 810 en 740

Prijs: 19,95 euro

Uitgever Nationale Academie voor Media en Maatschappij i.s.m. HUB uitgevers

Verschijningsdata 1e druk 5 november 2009

Omvang 164 pagina's

 

Bamber Delver bij Z@ppLive

Liesbeth Hop bij NTR/Helder

 

Bamber Delver bij School TV

Liesbeth Hop bij Huisje Boompje Beestje/NTR